Skočio profit Erbasa, povećava i proizvodnju A320

Bez autora
Nov 01 2015

Profit evropskog proizvođača aviona Erbasa povećan je u trećem kvartalu, zahvaljujući boljim rezultatima u sektoru za komercijalne avione. U tom periodu, profit Erbasa je dostigao 376 miliona evra, što je više u odnosu na 264 miliona evra iz istog perioda lani.Kompanija sa sjedištem u Tuluzu je saopštila da je na putu da ove godine dostigne planirani napredak u proizvodnji i narudžbinama, kao i nešto veći broj isporuka u odnosu na rekordnih 629 aviona proizvedenih u 2014. godini.

Profit evropskog proizvođača aviona Erbasa povećan je u trećem kvartalu, zahvaljujući boljim rezultatima u sektoru za komercijalne avione.

U tom periodu, profit Erbasa je dostigao 376 miliona evra, što je više u odnosu na 264 miliona evra iz istog perioda lani.

Kompanija sa sjedištem u Tuluzu je saopštila da je na putu da ove godine dostigne planirani napredak u proizvodnji i narudžbinama, kao i nešto veći broj isporuka u odnosu na rekordnih 629 aviona proizvedenih u 2014. godini.

Erbas je, takođe, najavio da će od 2019. godine povećati proizvodnju svojih aviona A320 na rekordnih 60 aviona mjesečno, u odnosu na prethodno planiranih 50 aviona mjesečno. U ovom trenutku, Erbas mjesečno proizvede 42 aviona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik